Paul J.A.M. Hekking

Paul J.A.M. Hekking (1946 – 2012)

De mannen

Paul en ik –PaJa of JaPa bij onze studenten– waren bijna twintig jaar een energiek, inspirerend tandem.
Paul, als hoofd van de psycho-motorische therapie op RADBOUD psychiatrie, heeft mij per 1 januari 1975 de kans geboden, kennis en ervaring op te doen met opgenomen patiënten, die bewegingstherapie in hun behandelpakket hadden.

Eén en ander groeide uit tot een enthousiaste vriendschap, die ons beiden heel veel gebracht heeft. Paul heeft me zo ook geïntroduceerd bij studie/trainingsgroepen in de PMT/Pesso-wereld die mij zeer verrijkten. Natuurlijk de kennismaking met Al & Diane en Han Sarolea, maar juist ook met ervaren, bevlogen (PMT-)bewegingstherapeuten zoals Ton Paulissen, Bram de Winter, Djinnie van Delft. En ook nog Henk Penninx die mij met zijn werkomgeving liet kennismaken. Paul maakte verder nog mogelijk dat ik in Groningen bij Herman Bolhuis zijn S-P-R-Methode mocht vernemen. Ik ben hen allen zeer erkentelijk.
Psychomotorische therapie van Paul Hekking  – boek
wikipedia:Psychomotorische therapie

Reacties zijn gesloten.