NED. GESTALT INSTITUUT GR. 4

NED. GESTALT INSTITUUT GR. 4

ASSOCIATE NEDERLANDS GESTALT INSTITUUT   14 september 1978

Als laatste kon ik op de treeplank springen van de startende groep 4 (1976 – 1978).

Ingevlochten in de opleiding – en voor mij heel wezenlijk – waren de gasttrainingen van

*** Ilana Rubenfeld – voor ALEXANDERTECHNIEKEN

*** Seymour Carter -voor SENSORY AWARENESS

*** Beverly Silverman -voor BODY-FANTASIES

Reisgenoten op deze avontuurlijke tocht waren veelkleurige mensen zoals :
Trees Deturck, Floor Ingenhousz, Maria de Vogel ,Marijke…?, Eilard Naeff en Eddy Loonstijn. Wat ik me vooral herinner over het geheel zijn de concentratie, de tranen, de stiltes, de tederheid, de onbedaarlijke lachsalvo’s, het respect, het dansen, de improvisaties, de toewijding.Het was er allemaal.
Thuisgekomen toch ook het opgeklutste, het uitgeputte. Het was niet altijd fijn voor mijn lief. Met een milde vergelijking: mijn innerlijke huishouding was soms flink geverticuteerd.Tegelijkertijd waande ik me Klein Duimpje in Luilekkerland.

Reacties zijn gesloten.